Eko sejem – BioFach 2010

0
Biofach sejem

BioFach, vodilni svetovni strokovni sejem ekoloških pridelkov in izdelkov, je letos v Nürnbergu praznoval že 20. rojstni dan. Gostil je približno 2.900 razstavljavcev, ki so predstavili trende in novosti na področju ekološke hrane, vin, kozmetike, čistil in oblačil ter obutve. Zadnja leta se je sejem razširil tudi na druge kontinente, predstavijo ga v ZDA, Južni Ameriki, na Japonskem, Kitajskem in letos prvič tudi v Indiji. Vodilna tema letošnjega sejma »Organic + Fair« je bila namenjena pravičnemu trgovanju.

V sklopu BioFacha je potekal tudi sejem Vivaness, na katerem sta se predstavila naravna kozmetika in wellness program. Vivaness je letos gostil 166 razstavljavcev, od tega jih je bilo kar 81 iz Nemčije. Videli smo na na našem trgu že dobro znane in uveljavljene znamke, kot so Weleda, dr.Hauschka. dr.Scheller, Lavera, Logona, Sante in znamke, ki si počasi vendar uspešno utirajo pot na slovenski trg, kot npr. Essential Care, Melvita, Alva, Neobio in še kaj bi se našlo.

Naravne dišave – toaletne vodice, parfumi, ki pa me kljub razkošnemu razstavnemu prostoru in všečni embalaži, žal, niso prepričale.

Biofach2

Čopiči, čopiči in še enkrat čopiči … da Vincijevi.
Biofach3

Weleda v prenovljeni embalaži … ljubko.

biofach4

Stojnica Natural is better.

Biofach5

Francoska dekorativna kozmetika iz Provanse s certifikatoma EcoCert in Cosmebio.

Biofach6

Naravna kozmetika z arganovim oljem.

Biofach7

Tudi pri kozmetiki Dr.Scheller gredo s časom naprej – izdelki po novem nosijo certifikat NaTrue.

Biofach8

Organska kozmetika Buds za najmlajše.

biofach9

Essential Care v vsej svoji skromnosti in minimalizmu.

Biofach10

Linija naravne kozmetike z bambusovim mlekom.

Temo Eko sejem – Biofach lahko spremljate tudi na forumu.