DOVE Beauty Finish dezodorant

0

PRVI VTIS: Dove izdelek, ki sem ga večkrat kupila … preden sem presedlala na deozodorante v spreju. Ker me običajno pritegne vse, kar je roza, mi je tudi ta deo enkrat v drogeriji padel v oči. Ima nežen in zelo prijeten pudrasto-cvetličen vonj.

DOVE_beauty_finish_deodorant

UČINKOVITOST: Na začetku uporabe je bil učinkovit tekom celega dneva, proti koncu plastenke pa v kakšnih bolj ekstremnih razmerah ni več “zdržal”. Vonj se malenkost prenese na oblačila, drugače pa moje kože ne draži, peče ali izsušuje.

KOMENTAR SESTAVIN: Vonj preprečuje aluminijev klorohidrat, za katerega sama še vedno ne verjamem, da ima kancerogene lastnosti (vsaj do zdaj me pojasnila in članki na to temo niso prepričali). Parfum dodatno pomaga pri zamaskiranju vonja, vsebuje tudi dišave eteričnih olj, vendar sama nisem imela z njim nobenih težav v smislu rdečice ali srbenja. Sončnično olje in glicerin pomagata pri vlaženju kože, vitamin E pa dodatno neguje. Ne vsebuje alkohola, parabenov ali konzervansov, ki spročajo formaldehid.

CENA VS. UČINEK: Cena je ugodna, drogerijski rang. Embalaža 50 ml.

PRIPOROČAMO? Če vas aluminijeve spojine v deo-tih ne motijo, ga priporočamo. Za izjemno občutljivo kožo pa je morda bolje, da izberete deo brez dišav eteričnih olj.

INCI: Aqua, Aluminum Chlorohydrate, Glycerin, Helianthus Annuus Seed Oil, Steareth-2, Parfum, Steareth-20, Tocopheryl Acetate, Mica, Titanium Dioxide, Citric Acid, Potassium Lactate, Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal, Linalool