Domači pripravki proti celulitu

0

Drage anticelulitne kreme in losjoni večinoma niso nič bolj učinkoviti kot vsakodnevna masaža in redno vtiranje doma pripravljenih olj z zeliščnimi izvlečki, ki pospešijo prekrvavitev in spodbudijo limfo.

Pripravili smo vam tri predloge anticelulitnih pripravkov, ki bodo pri redni uporabi izboljšali videz t.i. pomarančne kože:

1. Anticelulitno luščilo

Potrebujemo tri žlice mandljevega olja, stisnjen sok ene grenivke in tri žlice zmletih kavnih zrn. Sestavine pred vsako uporabo na sveže zmešamo v manjši posodi. Po umivanju s čistilnim gelom ali milom si zmasiramo prizadete dele telesa in speremo z vodo.

2. Anticelulitna nega

V mešanico olivnega in jojobinega olja dodamo nekaj kapljic brinovega olja in olja limone ter dobro premešamo. S tako pripravljenim oljem vsak večer pred spanjem zmasiramo prizadete dele telesa, posebno pozornost namenimo stegnom in zadnjici.

3. Anticelulitni tretma

Vsaj enkrat tedensko si rezervirajmo malo več časa in v celotno telo vtrimo kokosovo olje, ki ga dobro vmasiramo s pomočjo suhe krtače. Problematičnim predelom posvetimo vsaj 5 minut masaže.