Deset najbolj branih člankov na Ars Cosmetici

0

Na Ars Cosmetici se trudimo, da so naši članki bralcem koristni, da v njih najdejo kredibilna mnenja, strokovne nasvete in veliko navdiha v fotografijah. Predstavljamo vam deset najbolj branih člankov, kjer je veliko obiskovalcev iskalo nasvete in priporočila o kozmetiki ter zdravem načinu življenja:

Vsebine o naravni in organski kozmetiki so na naši spletni strani izjemno aktualne. V članku KAKO PREPOZNATI IN IZBRATI NARAVNE IN ORGANSKE KOZMETIČNE IZDELKE ste velikokrat brali o certifikatih v naravni in organski kozmetiki. Ogromno zanimanja ste pokazali za članek o enem izmed najstarejših kultiviranih žit: PROSO IN NJEGOVE ZDRAVJU KORISTNE LASTNOSTI. Med najbolj branimi članki na portalu so tisti, kjer izberemo naj izdelke leta po izboru urednice portala; velikokrat ste informacije o najboljših kozmetičnih izdelkih iskali tudi v članku DESET NAJ KOZMETIČNIH IZDELKOV LETA 2010. Lasem in njihovi negi do zdaj nismo namenjali veliko pozornosti – morda se bomo v prihodnje več trudili tudi v tej smeri: članek LEPI LASJE BREZ PRHLJAJA je namreč eden izmed najbolj branih. Veliko kredibilnih informacij želite o naravnih in certificiranih kozmetičnih izdelkih z nizko ceno; verjetno ni naključje, da ste pogosto brskali po člankih NA TESTU: OMBIA NATURKOSMETIK IZDELKI ZA TELO IN OBRAZ in NA TESTU: ALVERDE SENČILA – GEBACKENER LIDSCHATTEN. Verjamemo, da je veliko »zelo pomembnih malenkosti« o certifikatih v kozmetiki razjasnil članek ZAVAJAJOČE INFORMACIJE O ORGANSKI IN NARAVNI KOZMETIKI V REVIJI VIP, kjer ste kljub malo daljšemu članku pokazali veliko interesa. Bralke (in tudi bralci) Ars Cosmetice ste radi v dobri telesni formi in s popolnim ličenjem na zabavah in pomembnih dogodkih: navduševale so vas naše izkušnje z Nupo prehrano v članku NA TESTU: NUPO, veliko občudovanja pa ste namenili tudi ličenju in manikuri v članku DIVA V ČRNI OBLEKI, kjer smo iskali navdih v kreacijah Jean Paul Gaultier-ja. Bralci našega portala ste zelo ozaveščeni tako o nevarnostih UV žarkov kot tudi o (ne)varnosti filtrov v kozmetičnih izdelkih – koristne informacije ste radi poiskali v članku: PET PRIPOROČIL PORTALA ARS COSMETICA PRI NAKUPU IZDELKOV Z UV ZAŠČITO.

Pri izboru desetih najbolj branih člankov so malo več prednosti pri pregledu obsega branosti imeli članki, ki so na portalu dlje časa. Verjamemo pa, da bodo tudi novejši prispevki dobili s časom še več možnosti v boju za vašo pozornost.

Poleg zgoraj omenjenih člankov so na Ars Cosmetici na splošno najbolj brani članki v rubriki IZDELKI NA TESTU in NAJ IZDELKI, kjer ste res veliko pozornosti namenili tudi vsem ostalim člankom. V rubriki AKTUALNO ste pokazali največ zanimanja za konzervanse v kozmetiki in rastlinska olja. V rubriki DEKORATIVA so bili najbolj brani članki o praznični manikuri, mat lakih in čopičih za nanos mineralnih ličil. Največ IDEJ ZA LIČENJE ste zbirali v prispevkih Medene sanje II, Sladkorna pena in Medene sanje I. V rubriki MODNI MAKE UP radi berete oz. gledate fotografije o omejenih kolekcijah H&M-a z gostujočim modnim oblikovalcem oz. modno hišo. V rubriki NEGA TELESA poleg članka o prhljaju izstopata tudi Perioralni dermatitis in možnosti nege z naravno kozmetiko ter Nega nohtov in obnohtne kožice. Zanimanje v rubriki NEVARNI IN NEUSTREZNI KOZMETIČNI IZDELKI je bilo največje za primere nevarnih izdelkov v letu 2009. V rubriki ORGANSKA IN NARAVNA KOZMETIKA ste največkrat brali o certifikatu Soil Association in receptih za doma narejene maske in pilinge. V rubriki ZDRAVJE IN EKOLOGIJA pa vas poleg prosa najbolj zanimajo sezonsko sadje in zelenjava ter redka a nevarna bolezen porfirija, ki jo spremljajo zanimive anekdote iz preteklosti.

Teme o kozmetiki lahko spremljate tudi na forumu.