Deset naj kozmetičnih izdelkov 2011

0

Predstavljeni naj izdelki so v letu 2011 postali stalnica – nekateri so novost na slovenskem trgu, nekateri pa so prisotni že nekaj časa in so si mesto med top deset vsekakor zaslužili.

Vsakodnevna nega obraza ne mine brez Sophyto organskega anti-aging antioksidantnega seruma. Nanesem ga zjutraj pod kremo – ne glede na to ali uporabim kremo z ZF ali brez. Verjamem, da je to eden od najboljši izdelkov pri kozmetičnem boju proti staranju. Je nekomedogen in idealen za kombinacijo s kremami, ki same po sebi nimajo dovolj anti-aging delovanja, ampak nam vseeno kakorkoli drugače ustrezajo.

Po večih poskusih iskanja “najboljše” kreme za okrog oči sem na koncu ponovno pristala pri Alverde Augentrost smetlikovi kremi. Je krasne konsistence, dovolj kremasta in ne pregosta, ne draži oči, cenovno ugodna in z naravnimi sestavinami.

Nov izdelek, ki sem ga preizkusila v začetku decembra, je Paula´ s Choice Daily Smoothing Treatment  s 5 % AHA, ki pa po mesečni uporabi že kaže pozitivne rezultate. Relativno visok procent alfa hidroksi kislin kombiniran s krasnimi sestavinami, ki spodbujajo gostoto dermisa, lovijo proste radikale in zmanjšujejo iritacije ter vnetja. Stalnica za vse, ki se želite učinkovito in kvalitetno lotiti gub in gubic, neenakomerne polti ter ostalih manjših nepravilnosti na koži (ne pozabite na ZF čez dan!).

Kljub temu, da znamke Spiezia Organics ni več na voljo pri nas (je pa na voljo v tujini), sem med najboljše izdelke uvrstila njihov balzam za ustnice. Med večimi balzami za ustnice sem namreč vedno znova posegala ravno po tem – za podlago šminki, zvečer pred spanjem … kupila sem ga celo na zalogo in glede na teksturo in izkušnje v praksi menim, da je to eden boljših organskih balzamov za ustnice v poplavi naravnih izdelkov te kategorije.

Milo za roke je nekaj, kar vsi kupujemo redno. Kvalitetna in naravna mila so običajno draga, Alverde pa nam že nekaj let ponuja simpatična tekoča mila v lični embalaži, z naravnimi sestavinami, brez sinteznih barvil, ki onesnažujejo okolje. Izbirate lahko med večimi vonji, sestavinsko se med sabo minimalno razlikujejo. Resnično naravno, raznoliko in cenovno ugodno.

Mleka in losjone za telo običajno precej menjam. Najbolj všeč pa so mi tisti losjoni, ki so primerni za nanos po celem telesu, se hitro vpijejo, ne iritirajo občutljive kože, imajo zelo dobre sestavine, so nevsiljivega in prijetnega vonja in vsebujejo učinkovite sestavine, ki pripomorejo k boljši čvrstosti kože. Tak “paket” sem našla v mandljevem losjonu za telo Kneipp.

V letu 2011 sem testirala več certificiranih naravnih balzamov za lase, ki bi se po sestavinah sodeč morali izkazati. Vendar se žal niso. Moje lasišče je izjemno občutljivo – in to pomeni tudi na naravne dišave in njihovo koncentracijo. Konec leta sem kupila balzam za lase Garnier Naturals s pivskim kvasom in granatnim jabolkom za tanke lase, ki se glede na izbor sestavin še vedno nagiba k naravnemu izdelku in deluje tudi v praksi. Kljub odišavljenosti mojega lasišča ne draži, opravi svojo funkcijo in ne obteži las.

Paleta senčil Nvey Eco št. 6 vsebuje zame idealen izbor odtenkov senči (imam rjave oči). Kadar sem na poti in ne vem kaj bi vzela s sabo od ličil, se na koncu vedno odločim za to paletko. Odtenki so čudoviti, lepo se kombinirajo in nanašajo. Običajno jih uporabljam s podlago za senčila za boljšo obstojnost. Komplet senčil, ki je pri meni največkrat v uporabi, vsebuje pa odtenke: 170, 171, 168, 172, 173.

Pri maskarah običajno nimam zveste spremljevalke, letos je bilo drugače. Odkar sem kupila Bourjois maskaro 1001 Lashes sem znova in znova pristala pri njej. Ustreza mi »črno-črna« barva maskare, učinek, krtačka in obstojnost (ni vodoodporna).

Za konec pa še dišava, ki diši … po meni. Verjetno ima vsak izmed nas vonj, ki nam je najbližji in ki nas na nek način najbolje opisuje. Naj vonji se skoraj praviloma na naši koži odlično razvijejo in se jih enostavno ne moremo naveličati. »Moj vonj« je Nina znamke Nina Ricci. Vonj ob katerem se počutim zelo jaz, zelo pravljično, varno in optimistično. Če še svojega vonja niste našli, priporočam vztrajno iskanje.

Temo 10 Najboljših kozmetičnih izdelkov lahko spremljate tudi na forumu.