CURAPROX Enzycal 1450 zobna pasta

3

PRVI VTIS: Zobno pasto sem začela uporabljati zaradi formulacije, ki vsebuje laktoperoksidazni sistem encimov za podpiranje naravne zaščitne funkcijo sline. Na voljo je tudi varianta brez fluorida, vendar sama zaradi večje učinkovitosti raje uporabljam pasto s fluoridom.

CURAPROX_enzycal_1450_zobna_pastaUČINKOVITOST: Spada med učinkovite in neagresivne zobne paste. Je zelo blagega okusa, brez mentola, kar mi je izredno všeč (ne maram namreč zobnih past z okusom po mentolu in drugih pekočih zeliščih). Deluje proti nastanku zobnega kamna, kariesa in gingivitisa. Učinkovanje, ki bazira na encimih s spodbujanjem naravnega zaščitnega delovanja lastne sline se mi zdi ena najboljših rešitev na sploh za nego zob in ustne votline. Če želite močnejše delovanje, po uporabi ne izpirajte ust – sama to občasno prakticiram in je okus, ki ostane v ustih, popolnoma nemoteč.

KOMENTAR SESTAVIN: Kot že omenjeno vsebuje laktoperoksidazni encimski sistem, kar je glavna značilnost zobne paste Curaprox Enzycal. Ne vsebuje agresivnega natrijevega lavril sulfata in ima nizko abrazivno delovanje, kar je ugodno za sklenino. Je brez umetnih barvil in parabenov. Vsebuje sorbitol in saharin, kar mene osebno ne moti, ker mi je blago sladek okus pri zobnih pastah in ustnih vodicah zelo všeč (je skoraj predpogoj, da bom izdelek z veseljem uporabljala). Številka 1450 opisuje koncentracijo fluorida, ki znaša 1,450 ppm, kar je običajna vrednost za zobne paste s fluoridom.

CENA VS. UČINEK: Cena za 75 ml je med 5-6 €, kar se mi zdi za tako učinkovito in sestavinsko dobro ter posebno zobno pasto normalna cena.

PRIPOROČAMO? Zelo priporočamo, odlična zobna pasta z izjemno formulacijo in zelo pametnim encimskim sistemom, ki za delovanje proti tegobam ustne votline uporablja zaščitne lastnosti sline.

INCI: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Steareth-20, Titanium Dioxide, Aroma, Sodium Hydrogenphosphate, Carrageenan, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Fluoride, Sodium Benzoate, Sodium Saccharin, Potassium Thiocyanate, Glucose Oxidase, Amyloglucosidase, Lactoperoxidase.