Čudovita interpretacija cvetnega univerzuma: Lanvin Éclat de Fleurs

0

Leto 2002 je bilo leto stvaritve dišave Éclat d’Arpège, dišave z navdihom v brezmejni ljubezni med Jeanne Lanvin in njeno hčerko Marguerite. Danes hiša Lanvin predstavlja nov dišavni dizajn: Éclat de Fleurs. Nov izraz ženstvenosti, polni svežine in spontanosti, sijoča kreacija veselja, sreče in evforije. Kot navdihujoče pohajkovanje po poteh polnih cvetja, obsijanih v soncu…

Dišava entuziazma

Polna vonjev domačnosti – sadja in cvetja – je dišava Éclat de Fleurs prefinjena mešanica okusnih not sadja in prefinjenosti cvetja. Spomni nas na prelepo pomladno popoldne, ki puhti od energije in veselja.

“Včasih vas neka podoba tako prevzame, da je nikoli ne pozabite. V samem začetku te kreacije je bila ena mojih nepozabnih slik: vrt prepoln divjega cvetja, slikarska impresionistična podoba. Zeleno cvetje, pomešano s tisočerimi barvami ostalih rož, ki se nastavljajo soncu in kipijo od življenja. Podoba polne in slikovite pomladi, ki nam jo je uspelo ujeti v najnovejši Lanvinov vonj. Prav to izjemno bogastvo narave nam je dalo barvni DNK dišave. ” pojasnjujeta parfumerja Anne Flipo in Nicolas Beaulieu (IFF), stvaritelja nove dišave.

Poplava multikromatičnih odtenkov je bila osnova te kompozicije. Vrhnje note sestavlja akord sočne hruške, ki ustvari občutek svežine in razkriva pravo pomladno razpoloženje. Temu zračnemu vrhu sledi cvetna sredina, ki postopoma sprošča svoje akcente: sijoče in sočne note frezije, bogastvo vrtnice in nežnost sambaškega jasmina. Osnovne note pa so kot odmev zapeljive sladkosti belega mošusa in kremne sandalovine, ki še poudarita zapeljivost vonja.

lanvin_eclat_de_fleursŽenstven dizajn

Ikonska forma rože je vkomponirana v dišavo na pomenljiv način. »Marguerite« – marjetica (ime Jeanne Lanvin-ove hčerke) je vgravirano v stekleničko z nežnostjo in ljubeznijo, ki je bila tako značilna za njun odnos. Éclat de Fleurs tako povsem pripada družini Arpège in Éclat d’Arpège.

Pokrovček je enak kot pri vonju Éclat d’Arpège, steklenička pa je polna rožnatih odtenkov, ne manjkata niti prstana, simbola ljubezni med dvema bitjema. S srebrnimi črkami izpisano ime: Éclat de Fleurs je dovršen zaključek.

Na voljo kot 30 in 50 ml parfum.

Šarm domačega okolja

… je resničen prikaz uživanju v domačnosti. Trio mladih žensk, nasmejanih na gugalnicah, ki skupaj preživljajo prelepo sončno popoldne. S spuščenimi lasmi, pastelnimi, enostavnimi oblačili uživajo v miru nepokvarjene narave. V senci dreves, v spokoju trave in živahnosti cvetja, v pišu pomladnega vetrca lahko prav slišite odmev njihovega smeha.