CORINE DE FARME micelna vodica

7

PRVI VTIS: V iskanju micelne vodica, ki ne vsebuje konzervansa poliaminopropil bigvanida in se mi glede na sestavine zdi obetavna, sem naletela na micelno vodico Corine de Farme. Torej prvi vtis glede sestavin je bil dober + embalaža je simpatična.

corine_de_farme_micelna_vodicaUČINKOVITOST:Micelna vodica je nežna do kože, dobro odstrani ličila na obrazu in okrog oči, ne spada pa med tiste micelne, ki res zelo učinkovito odstranijo ličila in nečistoče že po “prvi vatki”. Ne draži oči, prav tako nisem opazila draženja ali rdečice drugje po obrazu. Ima zelo prijeten nežen vonj. Koža je po uporabi lepo navlažena, sveža in gladka. Moti me embalaža na pumpico, s katero nikakor ne morem lepo dozirati vodice na vato (vsakič pošpricam še polico v kopalnici ali pa sebe).

KOMENTAR SESTAVIN: Dobra formulacija, ne vsebuje parabenov, konzervansov, ki sproščajo formaldehid in je brez konzervansa poliaminopropil bigvanida. Vsebuje parfum, vendar je brez alergenih dišav. Vsebuje en rastlinski izvleček, in sicer iz cvetov potonike.

CENA VS. UČINEK: Cena za 500 ml je ok 5 €, kar je glede na militražo in sestavine micelne vodice ugodna cena.

PRIPOROČAMO? Priporočamo vsem, ki želite sestavinsko dobro micelno vodico in ne uporabljate zelo močnih ličil oz. vas ne moti, če je za čiščenje obraza potrebno postopek nanosa ponoviti. Glede na nepraktičnost pumpice svetujemo, da si jo prelijete v drugo plastenko (ali pa pumpico zamenjate s pokrovčkom).

INCI: Aqua, Poloxamer 184, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Parfum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Disodium EDTA, Paeonia Officinalis Flower Extract, Sodium Hydroxide.