Čopiči za nanos mineralnih ličil

0
Čopiči za nanos mineralnih ličil

Ena izmed glavnih razlik med klasičnimi in mineralnimi ličili je obvezna uporaba čopičev pri ličenju z MMU.

Če niste zelo artistično nadarjene, je že pri ličenju s klasičnim make-upom rezultat veliko boljši, če uporabite čopiče in ne le prstov. Vendar pa čopiči pri nanosu stisnjenih senčil ter tekočih podlag niso nujno potrebni, medtem ko je pri nanosu mineralnega pudra primeren čopič obvezna oprema.

Čopiče delimo v grobem v dve skupini. Na tiste izdelane iz:

  1. živalske dlake;
  2. sintetičnih vlaken.

Sintetični čopiči so poleg tega, da nas prav božajo med uporabo, bolj vzdržljivi, a nam istočasno le redko ponudijo tako dobro prekrivnost kot primerljivi čopiči iz živalske dlake. In če vzamemo v obzir grobost „naravnih“ čopičev, njihov dostikrat neprijeten vonj pri pranju ter krajši rok trajanj, so sintetični čopiči ponavadi boljša izbira. Ni pa odveč omeniti, da je za zelo občutljivo kožo primernejša uporaba sintetičnih vlaken.
Čopiči za nanašanje senčil, rdečil ter bronzerjev, ponavadi delujejo dobro tako s klasičnimi kot mineralnimi ličili.

Čopiči za ličenje obraza by Gejba

Začetnice boste za začetek potrebovale naslednje čopiče za osnovno ličenje oči:

  1. za nanos čez celo veko;
  2. za obrobo (liner);
  3. za poglobitev gube (crease);
  4. za nanos osvetljevalca (highlighter).

Čopiči za ličenje oči by Gejba

Največja razlika je pri čopičih za nanos pudra/podlage. Za čim lepši nanos mineralnega pudra, se najbolje obnesejo ravno prirezani čopiči – t.i. flat topi. Prekrivnost je največkrat odvisna od tipa dlak ter njihove gostote. Držalo le malo pripomore pri nanosu (tehnika je pomembnejša!), tako da se lahko po lastni preferenci odločimo za kratek ali dolg ročaj.Idealno bi bilo, da čopič po vsaki uporabi operemo. Vendar to dostikrat ni mogoče in bi posledično potrebovali več identičnih čopičev, zato je pametno poseči po razkužilih, ki jih uporabljajo pri svojem delu vizažisti. Prej je seveda dobro preveriti ali je razkužilo primerno tako za sintetična vlakna kot živalsko dlako. Čopiče je priporočljivo vsaj enkrat tedensko oprati z blagimi čistili (zadoščajo pene/geli za umivanje obraza), ki jih nato posušite v vodoravnem položaju, s tem da glava čopiča gleda čez rob mize.

Cena čopičev je zelo različna – lahko dobite poceni in kvalitetne čopiče ali pa odštejete veliko denarja za povprečen čopič. Dosti je odvisno tudi od okusa posameznika – če vsi hvalijo „tisti“ čopič za ličenje gube, to še ne pomeni, da bo tudi vam ustrezal. Največkrat sama praksa prinese potrebne izkušnje, da si sestavimo idealen komplet čopičev.

Za vsa vprašanja in komentarje vabljeni na forum.