CLARINS Instant Light Lip Comfort Oil olje za ustnice

0

PRVI VTIS: Na prvi pogled gosta oljnata formulacija v elegantni plastenki, preseneti s precej večjim aplikatorjem kot smo ga vajeni pri podobnih negovalnih izdelkih ali glosih za ustnice. Odtenek 01 honey je v plastenki rumen, na ustnicah pa brezbarven.

CLARINS_eclat_minute_lip_comfort_01_honey

UČINKOVITOST: Aplikator je zelo enostaven za nanos, formulacija je odišavljena nežno, a z zelo prijetnim vonjem (večina negovalnih izdelkov Clarins ima zame nadpovprečno lepe in nežne vonje … in ta ni nobena izjema). Na ustnicah deluje v trenutku – podari ugodje, vlažnost in mehkobo. Učinkuje tudi dolgoročno in izboljša stanje pri suhih ali razpokanih ustnicah. Po nanosu se srednje dobro vpije, daje malo lepljivega občutka, vendar še vedno nemoteče (zame, ki me lepljivost večinoma ne moti). Ustnicam podari lepši videz kot marsikateri brezbarven glos ali balzam.

KOMENTAR SESTAVIN: Formulacija različnih olj in maščobnih sestavin, med rastlinskimi olji najdemo jojobino, lešnikovo, slivovo in sončnično olje. Kot antioksidanta sta dodana vitamin E in izvleček rožmarina, za pospešitev obnove in prekrvavitve ustnic pa je dodan izvleček paprike (izvleček paprike ustnice dodatno poudari brez neprijetnega ali pekočega občutka).

CENA VS. UČINEK: Cena za 7 ml je ok. 20 €, kar je dokaj visoka cena za negovalni izdelek za ustnice, vendar znamka spada v višji cenovni rang.  Kvaliteta, učinek in izbor sestavin ceno opravičijo.

PRIPOROČAMO? Priporočamo vsem, ki težko najdete dober neobarvan negovalen izdelek za ustnice, pa tudi vsem, ki ustnicam v vremensko ekstremnih razmerah želite privoščiti odlično nego.

INCIPolyglyceryl-2 ISO-Sterate/Dimer Dilinoleate COP-Lymer, Dilinoleic Acid/Propanediol Copolymer, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Corylus Avellana Seed Oil, Prunus Insititia Seed Oil, Parfum, Vanillin, Tocopheryl Acetate, Ammonium Glycyrrhizate, Capsicum Annuum Fruit Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.