Brez statike v laseh

0

V hladnješem obdobju leta postanejo lasje pogosto še dodatno naelektreni od oblačil in pokrival; ta moteč pojav, ki kvari našo pričesko, lahko odpravite z nekaj preprostimi ukrepi:

Izogibajte se pretiranemu pranju las – prepogosto pranje las lahko ima negativne posledice na lase, saj lahko ti postanejo izsušeni in posledično tudi nagnjeni k večji statičnosti. Za izboljšanje navlaženosti las je zelo priporočljiva uporaba balzama za lase po vsakem umivanju. Imejte v mislih, da balzam, ki je na voljo kot 2 v 1 skupaj s šamponom, nima tako močnega delovanja kot balzam, ki ga nanesete posebej po šamponiranju.

Uporaba vlažilnih negovalnih izdelkov – poleg čiščenja naj šamponi vaše lase tudi primerno navlažijo. Za dodatek vlage lahko poskrbite tudi sami, in sicer tako da v balzam tik pred uporabo primešate žlico soka aloje vere, ki bo lasem poleg vlage dodal še minerale in vitamine.

Sušenje las – investirajte v kvalitetne sušilce za lase in pripomočke za oblikovanje. Pred toplotno obdelavo lase zaščitite s spreji za termično zaščito, ki bodo poskrbeli, da bodo vaši lasje manj poškodovani in da se ne bodo pretirano izsušili med sušenjem in oblikovanjem.

Izbira glavnika – pri česanju las bodo več statike povzročali glavniki iz plastike in iz lesa; če uporabljate takšne, se izogibajte pretiranemu česanju. Kovinski glavniki ali novejši glavniki iz karbona ne povzročajo statike.

Suha krpa za enkratno uporabo – za ukrep v sili lahko uporabite suhe krpe za enkratno uporabo, ki jih lahko imate tudi s sabo v torbici. S krpo pogladite čez lase ali pa z njo pred uporabo obrišite glavnik oziroma krtačo.