Boragino olje

0

Boragino olje (INCI: Borago Officinalis Seed Oil) nam nudi izjemno blagodejne učinke tako pri negi suhe kot tudi mešane kože, odlično je za nego po sončenju ter je učinkovita pomoč pri zdravljenju atopičnega dermatitisa.

Po vsebnosti gama-linolenske kisline je boragino olje pravi zmagovalec med rastlinskim olji. Gama-linolenska kislina spada med omega-6 maščobne kisline, naše telo jo je sposobno pridobivati iz linolne kisline, vendar pa takšna pretvorba ni možna v koži. Gama-linolenska kislina se metabolizira v protivnetne metabolite in izkazuje odlično protivnetno delovanje. Boragino olje je bogato tudi z linolno kislino, ki pomaga pri obnovi hidrolipidnega plašča kože, vsebuje pa tudi vitamin E in flavonoide, ki poskrbijo za antioksidantno delovanje.

Vonj boraginega olja je dokaj specifičen, nekaterim neprijeten. Za vse, ki vam morda vonj ne bi ustrezal, obstajata dodatni rešitvi: boragino olje z dodatkom drugih sestavin (dišav, mešanica rastlinskih olj) ali pa jemanje prehranskih dopolnil z boraginim oljem, ki prav tako dajejo dobre rezultate na koži. Ne pozabite na ekološko pridelavo in preverite izvor borage tako na kozmetičnih izdelkih kot tudi na prehranskih dopolnilih.

Temo Boragino olje lahko spremljate tudi na forumu.