8X4 Hollywood dezodorant

0

PRVI VTIS: Na polici sicer ne pade takoj v oči, v nakup so me prepričale sestavine. Prenovljena embalaža se mi zdi manj privlačna kot prejšnja, vonj Hollywood je mošusno-cvetličen in zelo ženstven – eden od razlogov za nakup.

8x4_deo_hollywood

UČINKOVITOST: Zelo učinkovit dezodorant, zdrži cel dan, ne pušča madežev, vonj se pri prenosu na tkanine ne spremeni. Ne peče in ne draži kože, čeprav vsebuje dišave in alkohol (če je nanešen na pravkar pobrito kožo, peče nekaj sekund).

KOMENTAR SESTAVIN: Funkcijo preprečevanja neprijetnega vonja ima butiloktanojska kislina, ki preprečuje razvoj bakterij – bakterije na koži metabolizirajo snovi v znoju in z razkrojenimi produkti povzročajo neprijeten vonj. Butiloktanojsko kislino lahko najdemo v naravi, nekateri ptiči jo producirajo za zaščito perja pred bakterijami (v izdelku je seveda ta sestavina pridobljena sintezno). Razvoj bakterij preprečuje tudi etilheksil glicerin, ki deluje kot blag konzervans. Parfum poleg omenjenih učinkovin dodatno zamaskira neprijeten telesni vonj. Ne vsebuje aluminijevih spojin, parabenov, konzervansov, ki spročajo formaldehid. Vsebuje denaturirani alkohol, parfum in dišave eteričnih olj.

CENA VS. UČINEK: Cena je drogerijskega ranga, ugodna. Embalaža 150 ml.

PRIPOROČAMO? Zelo priporočamo vsem, ki želite učinkovit deo s prijetnim in vzdržljivim vonjem.

INCI: Butane, Alcohol Denat., Isobutane, Propane, Butyloctanoic Acid, Methyl Phenylbutanol, Ethylhexylglycerin, Octyldodecanol, Propylene Glycol, Aqua, Linalool, Limonene, Geraniol, Bezyl Alcohol, Citronellol, Parfum.