5 naravnih krem za roke, ki ne vsebujejo alkohola

0

V naravnih kremah za roke lahko kar pogosto med sestavinami najdemo alkohol (alkohol etanol). Alkohol suho kožo rok še dodatno izsušuje. Naravna krema z alkoholom nam lahko kljub vsebnosti blagodejnih rastlinskih sestavin kožo še dodatno izsuši, nega s takšno kremo pa pogosto ne daje želenega učinka.

Poiskali smo 5 krem za roke, ki imajo naravne sestavine in ne vsebujejo alkohola:

  1. Alva Sanddorn krema za nego rok (ECOCERT certifikat)
  2. Dr. Scheller krema za roke z arganovim oljem proti staranju (NaTrue certifikat)
  3. Green people blagodejna in negovalna krema za roke (certificirane posamezne sestavine)
  4. Kneipp mandljeva krema za roke
  5. Sanctum obnovitvena krema za roke in nohte (certificirane posamezne sestavine)

Pogledali smo, katera rastlinska olja in maščobe vsebujejo izbrane kreme.
Alva Sanddorn krema bazira na jojobinem olju, ki je dobro vpojno, za dodatno hranjenje kože pa poskrbijo še sončnično olje, olje rakitovca ter karitejevo in kakavovo maslo. Pri uporabi kreme Dr.Scheller bodo poleg arganovega olja vašo kožo negovali še sojino, oljčno in sončnično olje. Green people krema neguje roke s palmovim, oljčnim, jojobinim in konopljinim oljem. V Kneippovi kremi za roke poleg mandljevega najdemo še jojobino in avokadovo olje. Sanctum obnovitvena krema za roke in nohte pa vsebuje jojobino olje, olje makadamije in oljčno olje.
Pri suhih in razpokanih rokah priporočamo, da kremo za roke nanašate redno zvečer in zjutraj, pri pogostem umivanju rok pa nanos obnovite po potrebi še tekom dneva.

Temo Nega rok lahko spremljate tudi na forumu.