5 korakov pri reševanju problema suhe kože

0

Mraz, veter, suh zrak v prostorih, ogrevanje … naša koža se luska, je na videz pusta, puder stanje še poslabša, ne glede na to, kaj nanesemo, se stanje bistveno ne izboljša. Vam zveni znano? Predstavljamo vam 5 korakov, ki vam bodo pomagali pri reševanju suhe kože na obrazu. Sami smo izbrali izdelke, ki smo jih večkrat testirali in uporabljali, pri vseh smo tudi natančno pregledali sestavine.

1. Čiščenje obraza z nežnimi in neizsušujočimi izdelki. Čistila, ki se spirajo z vodo, bodo vedno malenkost bolj izsušila vašo kožo kot čistila, ki jih z vatko samo obrišemo z obraza. Odločite se lahko tudi glede na to, kaj bolje ustreza vaši rutini. Mi vam priporočamo Sophyto naravno čistilno peno ali Sophyto svilnato negovalno čistilo.

2. Vsako jutro pred nanosom kreme nanesite serum s hialuronsko kislino. Hialuronska kislina je eden najboljših vlažilcev, naravno je prisotna v naši koži, obraz pa odlično pripravi na nanos ličil. Mi vam priporočamo Sophyto multivitaminski serum, Taer Icelandic aktivni serum za učvrstitev ali Ombia Cosmetics Aqua-Complete hyaluron gel (Hofer).

3. Uporabljajte kvalitetne hranljive kreme brez mineralnih olj in ostalih škodljivih dodatkov. Za jutranjo nego ne priporočamo mazil ali olja, ampak kreme, ki so sestavinsko nabite s koristnimi maščobnimi komponentami, a kljub temu kože “ne dušijo”. Mi vam priporočamo kremo Physiogel AI, ki je idealna tudi za vse z izjemno občutljivo kožo in otroško negovalno kremo Hipp Baby Sanft (Muller), ki jo izdatno nanesite na obraz.

4. Zvečer vedno nanesite olje v kombinaciji s serumom ali kremo. Za nočno nego izberite serum ali kremo – po nanosu pa na obraz nanesite olje in ga vmasirajte v kožo. Priporočamo vam rastlinska olja iz ekološke pridelave (olje makadamije, svetlinovo olje, jojobino olje) ali pa odlično mešanico olj in sestavin proti staranju Sophyto Tocotrienol Super Skin Concentrate.

5. 1-krat do 2-krat tedensko koži privoščite piling brez grobih delcev. Tudi suha koža potrebuje pilinge za hitrejšo obnovo in odstranitev odmrlih celic – vendar pozor, izogibajte se grobim mehanskim pilingom! Mi vam priporočamo organski piling za obraz s semeni Qeen of Sheba ali pa tretma s kislinami kot je Paula´s Choice Resist Daily Smoothing Treatment with 5% AHA (Womanhattan).

Temo Suha in dehidrirana koža lahko spremljate tudi na forumu.